Start la înscrierea la clasa pregătiroare. Care sunt cele mai bune școli de stat

La cele mai bune școli din Capitală, media mediilor obținute de elevi la evaluare este mai mare de 9

15.000 de locuri la pregătitoare, în București

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marian Banu, la nivelul Capitalei, numărul locurilor la clasa pregătitoare se ridică la 15.000, iar al celor de la clasa I la 300 de locuri. Locurile au fost stabilite în funcție de evaluările făcute de directori, însă la nevoie se pot suplimenta, a declarat Marian Banu.

Topul școlilor din Capitală

LOCUL I

După criteriul mediei mediilor obținute de elevi la examenele de evaluare națională, cea mai bună școală din București este Școala nr. 11 „Ion Heliade Rădulescu”, potrivit datelor Ministerului Educației. Amplasată chiar în inima Capitalei, pe Șoseaua Kiseleff nr. 5, în sectorul 1, școala are o medie de 9,29. „Pentru anul școlar 2015-2016 avem trei clase pregătitoare cu un efectiv de 25 de elevi la clasă, deci în total 75 de locuri și niciun loc la clasa
I”, a explicat directoarea Steluța Vlad.

LOCUL II

Pe poziția secundă se plasează Școala gimnazială nr. 150 din sectorul 5, situată în Bulevardul Eroilor Sanitari nr.29-31, cu o medie a mediilor la evaluare de 9,13. Pentru anul școlar, insti tuției i-au fost repartizate cinci clase pregătitoare și alte patru clase I, prioritate la înscriere având elevii care locuiesc în proximitate. În funcție de locurile rămase libere, vor fi înscriși alți elevi, după criteriile stabilite prin metodologia de înscriere.

LOCUL III

Locul al treilea ocupat de Școala gimnazială nr. 79 din sectorul 4 (9,12), amplasată pe strada Cuza Vodă nr. 51. Pentru anul școlar 2015-2016, instituția are cinci clase pregătitoare, cu un efectiv total de 125 de elevi, și nicio clasă I. Ziua Porților Deschise a fost stabilită de conducere pentru duminică, 22 februarie, între orele 10.00 și 13.30.

(Articol preluat din portalul http://www.evz.ro/start-la-inscrierea-la-clasa-pregatiroare-care-sunt-cele-mai-bune-scoli-de-stat.html  din  17 feb. 2015)